Stockholm Craft Week 2022

Foto: Konsthantverkscentrum

Foto: Konsthantverkscentrum

Stockholm Craft Week – succé igen!

För fjärde året i rad tog Stockholms bästa evenemang för samtida konsthantverk grand slam i besökarantal. Under fyra fullmatade dagar besökte drygt 12 500 konstintresserade personer närmare 200 programpunkter runt om i huvudstaden med omnejd. Vi ser redan fram emot Stockholm Craft Week 2023!

Om Stockholm Craft Week

Stockholm Craft Week drivs av Konsthantverkscentrum i samverkan med Svensk Form och Konsthantverkarna. Evenemanget syftar till att synliggöra det samtida konsthantverket och stärka dess position på en samtida konstscen, såväl nationellt och internationellt. Tillsammans med konsthantverkare, gallerier och institutioner sätter vi ljuset på ett konstfält i expansion. Sedan premiären 2019 har Stockholm Craft Week blivit en succé för både branschfolk och en konstintresserad publik. I år slogs publikrekord med drygt 12 500 besökare som besökte närmare 200 programpunkter I Stockholm med omnejd.

Konsthantverkscentrum är huvudprojektägare med operativt ansvar för evenemanget. Svensk Form och Konsthantverkarna i Stockholm är samarbetspartners och ingår i styrgruppen för Stockholm Craft Week.

Stockholm Craft Week 2023

Nästa år går Stockholm Craft Week av stapeln mellan 5-8 oktober – skriv upp i almanackan!