Showwall Konsthantverkscentrum, Medlemmars Showwall

Medlemmars Show-Wall

Minst en gång om året visas medlemmars verk i en curaterad utställning på vårt huvudkontor i Stockholm. Urvalet av verk till premiärutställningen gjordes av glaskonstnär Matilda Kästel.

Minst en gång om året visas medlemmars verk i en curaterad utställning på vårt huvudkontor i Stockholm. Urvalet av verk till premiärutställningen gjordes av glaskonstnär Matilda Kästel. Inför Konsthantverkscentrums 30-årsjubileum, 2020 bad vi Päivi Ernkvist, medlem i Konsthantverkscentrum sedan starten, att göra urvalet som resulterade i utställningen Torg. I februari öppnar utställningen Lustgården som kurateras av konstnärsduon Günter/Harrius.

Aktuell Utställning våren 2022 "Lustgården"

Vårens medlemsutställning på Konsthantverkscentrum går i grönskans tecken, och tar avstamp i längtan efter glädje och spirande nytt liv. De sju medlemmar som bjudits in till utställningen av kurators-duon Günther/Harrius, representerar en bredd av material, uttryck och generationer. Vi får möta konsthantverk som vittnar om livslånga relationer mellan skaparen och dennes material, där händer besitter kunskap och organisk formkänsla. Där varje detalj är precis och kompetensen välslipad.

Utställningen kurateras av Günther/Harrius
Kurators-duon Günther/Harrius består av Joanna Günther och Caroline Harrius, båda keramiker med masterexamen från Konstfack. Vid sidan om sina respektive konstnärskap kuraterar de tematiska utställningar som ställer frågor, engagerar och lämnar betraktaren med eftertanke. De strävar efter att skapa rum och samtal, där inkluderandet är kärnan.

Utställare

Ebba von Wachenfeldt • Sonja Nordgren • Kristina Lundsjö
Anna Daniels • Charlotte Melander • Kristine Thenman • Birgitta Faxe

Utställningen arrangeras med stöd av Sveriges Konstföreningar.

Läs mer

Intresserad att se aktuell utställning? Kontakta Konsthantverkscentrum
Aktuell utställning
Tidigare grupputställningar
Tidigare separatutställningar