Southern Sweden Design days logotyp med bakgrund

Southern Sweden Design Days 2022

Den 19–22 maj 2022 hålls andra upplagan av Southern Sweden Design Days – ett internationellt designevent med placering Malmö. Southern Sweden Design Days öppnar dörrarna till den kreativa sydsvenska designscenen och bjuder in deltagare och besökare från hela världen. I år deltar Konsthantverkscentrum med två utställningar.

"Proximity" – närhet i tid, rum eller relation

Southern Sweden Design Days hade premiär 2021 återkommer nu som ett årligt evenemang för att synliggöra och bygga kunskap kring design – med fokus på hållbarhet, samverkan, utveckling och innovation. Southern Sweden Design Days arrangeras av Form/Design Center och har ett antal strategiska parter, varav Konsthantverkscentrum är en. Se alla partner här.

Proximity är årets tema

Den 19–22 maj 2022 fylls Malmö av utställningar, seminarier, workshops, nätverksevent och festligheter på en mängd olika platser. Lokstallarna i Kirseberg kommer att utgöra en samlingsplats för evenemanget och huserar både invigning, utställningar och en studio med seminarier och panelsamtal inför publik. Southern Sweden Design Days riktar sig både till designintresserad allmänhet och professionella besökare. Såväl nationella som internationella aktörer är välkomna att delta. Årets tema är Proximity som anspelar på upplevelsen av att vara nära – samhörigheten mellan människor, städer, länder, arter, yrken etc. Läs mer om temat här.

Två utställningar i regi av Konsthantverkscentrum

Under årets evenemang presenterar Konsthantverkscentrum två utställningar: På Lokstallarna bjuds besökarna in till Gläntan, kuraterad av Helena Sandström och på Konstfrämjandet visas Lustgården, en medlemsutställning formad av curatorsduon Günther/Harrius.

Lokstallarna Malmö

Läs mer

Viktiga datum
  • 26 januari: Infomöte om locations
  • 15 januari: Deadline för anmälan
  • 15 mars: Deadline för programpunkt på webbsidan